Lody owocowe z masłem migdałowym

Lody owocowe z masłem migdałowym to hit na Instagramie określane nice cream. Podstawą są dojrzałe zamrożone banany. Wypróbuj lodów owocowych z masłem migdałowym.

Deserydesery z owocami

Czas przygotowania:
5 min.
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.52 z 154 głosów)

Kroki wykonania:

  • iStock-banan-zamiast-miesa (1)1.Banany obieramy, kroimy na kawałki, wkładamy do zamrażalnika na 3 godziny. Maliny mrozimy przez 1,5–2 godziny. Zamrożone owoce przekładamy do malaksera, dodajemy masło migdałowe i mleko sojowe, całość miksujemy aż uzyskamy gładką konsystencję. Jeśli miksowanie idzie opornie dolewamy więcej mleka.
  • platki-migdalowefot.iStock (1)2.Następnie masę przekładamy do szklanek lub misek dekorujemy owocami, posiekanymi migdałami i wiórkami kokosowymi.

Porady

Zobacz: kurczak z warzywami i orzechami

 

 

 

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy