Lodowe lizaki morelowo-arbuzowe

Domowe lody w postaci lodowych lizaków? Nic prostszego! Wybierzmy tylko odpowiednie składniki - świetnie sprawdzą się słodkie, delikatne morele i soczysty, orzeźwiający arbuz.

Dodany przez:

Na zimno

Czas przygotowania:
Porcje:
5 sztuk
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

  • Danie bezglutenowe
  • Danie wegetariańskie
  • Danie dla dzieci

Składniki

  • 20 dag soczystych moreli
  • 20 dag miąższu arbuza
  • 2–3 łyżki syropu z granatów lub malinowego
  • łyżka soku z cytryny
  • garść pestek granatu

Przygotowanie

  1. Morele i arbuza pestkujemy, kroimy na mniejsze kawałki, dodajemy syrop i sok z cytryny, miksujemy na gładkie smoothie.
  2. Mieszamy z pestkami granatu i przelewamy do foremek. Mrozimy przez co najmniej 3 godz.
  3. Przepis pochodzi z magazynu "Moje Gotowanie" nr 8/2017.
lody arbuz morele lizaki
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze