Likier kawowo-kakaowy

Smaczny lekki napój do deserów

DeseryNapojealkoholedrinknalewki

Czas przygotowania:
2880 min.
Ocena:

(średnia 4.43 z 159 głosów)

Składniki:

  • mleko w proszku (niebieskie) - 8 czubatych łyżeczek
  • cukier biały - 1,5 szkl
  • cukier waniliowy - 1 op
  • kawa zbożowa Inka - 4 łyżeczki
  • kakao - 4 łyżeczki
  • woda - 0,5 litra
  • wódka - 1/2 litra

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • Zaparzyć kawę, wystudzić i wlać do miksera.
  • Dodać mleko w proszku i miksować.
  • Następnie dodać cukier waniliowy, kakao i cukier puder. Ponownie zmiksować.
  • Powolnym strumieniem wlewać wódkę jednocześnie miksując masę.
  • Przecedzić i zlać do butelek.
  • Przechowywać w temperaturze pokojowej.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy