Letnia sałatka z granatem i pomarańczą

Dodany przez:

Sałatki

Czas przygotowania:
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Składniki

  • 1 granat
  • 2 pomarańcze
  • świeża kolendra
  • 50 g obranych, solonych i prażonych pistacji
  • 1 ugotowany burak
  • 100 g kaszy bulgur z pełnego ziarna
  • zioła do sałatek Appetita z linii Ewy Wachowicz
  • 3 łyżki oleju
  • 1 łyżeczka miodu

Przygotowanie

  1. W niewielkim garnku zagotować wodę, dodać bulgur, przykryć i gotować 10 minut. Kaszę odcedzić na sicie, przelać zimną wodą, odstawić.
  2. Pomarańcze wyfiletować (obrać ze skórki usuwając białe błony, a następnie wykrawać ze środka cząstki pomarańczy). Buraka obrać ze skórki i pokroić w kostkę, wymieszać z zimną kaszą, przełożyć do dużej miski. Granata przekroić na pół i wyjąć pestki, posypać sałatkę. Na górę ułożyć pomarańcze.
  3. W małej miseczce połączyć przyprawę do sałatek, olej i miód, sosem polać pomarańcze Posypać świeżą kolendrą i pistacjami.

Wskazówki

Zioła do sałatek Ewy Wachowicz dla Appetity

Latem idealnie sprawdzą się w kuchni Zioła do sałatek, skomponowane przez Ewę Wachowicz dla marki Appetia. Dodadzą smaku i aromatu barwnym, wakacyjnym sałatkom i surówkom! Mieszanka, powstała na bazie autorskiej receptury ambasadorki marki, ma w 100% naturalny skład - bez glutaminianu sodu, maltodekstryny, konserwantów, barwników i ekstraktu drożdżowego.

 

W linii Ewy Wachowicz dla Appetity znajdziemy także: Przyprawę do zapiekanki makaronowej, Przyprawę do kurczaka złocistą, Przyprawę do ziemniaków pieczonych z rozmarynem oraz Przyprawę do mięsa mielonego z majerankiem i czosnkiem. Dowiedz się więcej tutaj.

Więcej przepisów i stylowych inspiracji znajdziesz na www.smakistyl.pl .

Appetina

Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze

Podobne przepisy