LEKKIE CIASTO Z MANDARYNKAMI

Lekkie ciasto z mandarynkami, budyniem cytrusowym, bitą śmietaną i herbatnikami oblanymi czekoladą.

Ciastaciasto z owocamiDesery

Czas przygotowania:
60 min.
Kalorie:
150 kcal
Ocena:

(średnia 4.54 z 174 głosów)

Składniki:

  • Biszkopt z 4 jajek
  • 4 puszki mandarynek
  • 0,5 litra soku pomarańczowego
  • 2 budynie waniliowe
  • 1 litr kremówki
  • 2 łyżki cukru pudru żelatyna
  • 26 herbatników oblanych czekoladą

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • Odsączyć mandarynki. W niedużej ilości soku rozpuścić budyń. Resztę soku z manadrynek i pomarańczy zagotować i wlać rozpuszczony w soku budyń, zagotować . Odłożyć 26 mandarynek, biszkopt posmarować cytrusowym budyniem, pozostałe mandarynki rozłożyć na budyniu, wstawić na 0,5 godziny do lodówki. Śmietanę ubić na sztywno z cukrem pudrem i wymieszać z żelatyną.
  • 3/4 śmietany rozsmarować na masie cytrusowej. Całość przykryć herbatnikami, ozdobić rozetkami z pozostałej części bitej śmietany, na każdą rozetkę położyć kawałek mandarynki.
  • Ciasto bardzo pięknie wygląda i jeszcze lepiej smakuje.
  • POLECAM!!!

Kalorie: 150

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy