Legumina z kasztanami

Polecam spróbować w smaku jak wiórka kokosowe .

Czas przygotowania:
1440 min.
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.49 z 158 głosów)

Składniki:

  • 160 gram kasztany Royal Brand
  • 5 łyżek cukru
  • śmietana 30% 330 gram

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Kroki wykonania:

  • 1. Kasztany namoczyłam na noc w wodzie .
  • 2. Rano je oczyściłam i zmieliłam maszynka do mielenia mięsa na średnich oczkach .
  • 3. Śmietanę ubiłam z cukrem , dodałam zmielone kasztany zmiksowałam razem chwilkę .
  • 4. Podawałam w szklanych pucharkach na wierzch polałam sok malinowy .
  • 5. Przygotowanie leguminy jest niezwykle proste .
  • 6. Mam przyjemność dzisiaj kosztować kasztany jadalne Royal Brand .
  • 7.Dostałam je do przetestowania .
  • 8.Musze przyznać , że robię pierwszy raz deser z kasztanami .
  • 9.Nawet mi wyszedł dodałam soku malinowego fajnie się komponuje i smakuje .

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy

Główne składniki: