Ocena:

4.5 (145)

  • 15 min.
  • dla 4 osób
Smaczna przekąska do obiadu lub kolacji.

Składniki:

  • 500 g kiełbasy wędzonej,
  • 4 dojrzałe pomidory,
  • 3 papryki(najlepiej roznokolorowe),
  • 3 średnie cebule,
  • 3 zabki czosnku,
  • ostra i slodka papryka w proszku,
  • 100 g oleju
  • sol,cukier ewentualnie
  • 1 łyzka koncentratu pomidorowego

Leczo - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Kiełbasę kroimy w półplasterki.Pomidory sparzamy wrzatkiem i obieramy ze skory,kroimy w cwiartki.
  • Cebule i papryke kroimy w kostke a czosnek siekamy z odrobina soli.
  • W rondlu rozgrzewamy olej i wkladamy cebule,czosnek pomidory i papryke.Osobno na rozgrzanym oleju podsmazamy kielbasę.Dodajemy podsmazona kielbase do rondla z warzywami i dusimy ok 30 min .Doprawiamy i stawiamy na stole.
  • Smacznego
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne