Leczo z pora.

Przepis super a leczo jeszcze lepsze.Zdjęcie dodam później.

leczoPrzekąski

Czas przygotowania:
60 min.
Kalorie:
200 kcal
Dla ilu osób:
dla 5 osób
Ocena:

(średnia 4.46 z 184 głosów)

Składniki:

  • Pory co najmniej 4-5 sztuk bo mniej się nie opłaca.
  • Słoiczek koncentratu pomidorowego
  • Boczek wędzony
  • Kawałek kiełbasy
  • 2-3 ząbki czosnku.
  • Przyprawy sól,pieprz mogą być też zioła jak ktoś lubi.

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Kroki wykonania:

  • Pory pokroić na plasterki umyć w durszlaku polać wrzątkiem.Włożyć do garnka dolać trochę wody i dusić pod przykryciem od czasu do czasu mieszając aż por będzie mięciutki.W czasie gdy się dusi my kroimy w kostkę boczek i kiełbaskę i smażymy na patelni.Gdy por jest dobry dodajemy składniki czyli mięsko potem koncentrat pomidorowy i przyprawy.Jak ktoś nie lubi czosnku to nie musi dawać.Ja daje 2 ząbki.Chwilkę jeszcze gotujemy razem wszystko i gotowe.
  • Doskonałe do ziemniaczków samo na gorąco na zimno.I od serca najlepsze na drugi dzień.Ale u mnie nie zostaje tak długo.

Kalorie: 200

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy