Leczo z pora.

Przepis super a leczo jeszcze lepsze.Zdjęcie dodam później.

Dodany przez:

Leczo z pora.

Dania gotowe

Czas przygotowania:
Kalorie:
200 kcal
Porcje:
5 porcji
Ocena:

(średnia 5 z 2 głosów)

  • Danie dietetyczne

Składniki

  • Pory co najmniej 4-5 sztuk bo mniej się nie opłaca.
  • Słoiczek koncentratu pomidorowego
  • Boczek wędzony
  • Kawałek kiełbasy
  • 2-3 ząbki czosnku.
  • Przyprawy sól,pieprz mogą być też zioła jak ktoś lubi.

Przygotowanie

  1. Pory pokroić na plasterki umyć w durszlaku polać wrzątkiem.Włożyć do garnka dolać trochę wody i dusić pod przykryciem od czasu do czasu mieszając aż por będzie mięciutki.W czasie gdy się dusi my kroimy w kostkę boczek i kiełbaskę i smażymy na patelni.Gdy por jest dobry dodajemy składniki czyli mięsko potem koncentrat pomidorowy i przyprawy.Jak ktoś nie lubi czosnku to nie musi dawać.Ja daje 2 ząbki.Chwilkę jeszcze gotujemy razem wszystko i gotowe.
  2. Doskonałe do ziemniaczków samo na gorąco na zimno.I od serca najlepsze na drugi dzień.Ale u mnie nie zostaje tak długo.
mięso obiad przekąska Leczo por
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze