Leczo z patisona, cukinii, szpinaku i papryki

leczo na lekki obiadek latem sprawdzi się idealnie

Deseryleczo

Czas przygotowania:
50 min.
Dla ilu osób:
dla 6 osób
Ocena:

(średnia 4.42 z 161 głosów)

Składniki:

  • 1 duży patison (około 400 g)
  • 1 kg cukinii
  • cebula
  • papryka czerwona duża
  • papryka żółta
  • 50 g szpinaku
  • 3 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • 300 g kiełbasy
  • tłuszcz do smażenia
  • 2 łyżki ketchupu
  • 6 łyżeczek koncentratu pomidorowego
  • 1 łyżeczka musztardy stołowej
  • przyprawa do dań Kucharek
  • pieprz kolorowy świeżo mielony
  • odrobina chilli

Sposób przygotowania:

Sposób podania:

Kroki wykonania:

  • Cebulę kroimy w prążki i smażymy na niewielkiej ilości rozgrzanego tłuszczu. Gdy będzie już usmażona wrzucamy do niej szpinak i mieszamy aż ściemnieje
  • przekładamy do garnka. Patison i cukinię obieramy
  • wydrążamy nasiona
  • kroimy w kostkę
  • wrzucamy do cebuli. Papryki kroimy w kostkę
  • dodajemy do garnka. Warzywa dusimy na małym ogniu po przykryciem około 30 minut (od czasu do czasu mieszając). Kiełbasę kroimy w kostkę i smażymy na patelni na której smażyliśmy cebulkę. Kiedy warzywa mamy już podduszone dodajemy kiełbaskę
  • ketchup
  • koncentrat
  • musztardę
  • przyprawy
  • pietruszkę
  • mieszamy i całość dusimy jeszcze około 5 minut.
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy