Leczo z patisona, cukinii, szpinaku i papryki

leczo na lekki obiadek latem sprawdzi się idealnie

Dodany przez:

Leczo z patisona, cukinii, szpinaku i papryki

Na ciepło

Czas przygotowania:
Porcje:
6 porcji
Ocena:

(średnia 4 z 1 głosów)

Składniki

  • 1 duży patison (około 400 g)
  • 1 kg cukinii
  • cebula
  • papryka czerwona duża
  • papryka żółta
  • 50 g szpinaku
  • 3 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • 300 g kiełbasy
  • tłuszcz do smażenia
  • 2 łyżki ketchupu
  • 6 łyżeczek koncentratu pomidorowego
  • 1 łyżeczka musztardy stołowej
  • przyprawa do dań Kucharek
  • pieprz kolorowy świeżo mielony
  • odrobina chilli

Przygotowanie

  1. Cebulę kroimy w prążki i smażymy na niewielkiej ilości rozgrzanego tłuszczu. Gdy będzie już usmażona wrzucamy do niej szpinak i mieszamy aż ściemnieje, przekładamy do garnka. Patison i cukinię obieramy, wydrążamy nasiona, kroimy w kostkę, wrzucamy do cebuli. Papryki kroimy w kostkę, dodajemy do garnka. Warzywa dusimy na małym ogniu po przykryciem około 30 minut (od czasu do czasu mieszając). Kiełbasę kroimy w kostkę i smażymy na patelni na której smażyliśmy cebulkę. Kiedy warzywa mamy już podduszone dodajemy kiełbaskę, ketchup, koncentrat, musztardę, przyprawy, pietruszkę, mieszamy i całość dusimy jeszcze około 5 minut.
warzywa deser cukinia Leczo szpinak patison
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze

Podobne przepisy