Leczo z parówkami

Szybkie, smaczne i zdrowe!

dodany przez: aliss06 aliss06

zupy dania mięsne leczo

Czas przygotowania:
30min.
Dla ilu osób:
dla 3 osób
Ocena:

(średnia 4.45 z 194 głosów)

Składniki:

  • 4 parówki
  • cebula
  • 20 dkg pieczarek
  • 2 papryki
  • mała cukinia
  • 2-3 pomidory
  • 3 łyżeczki koncentratu pomidorowego

Kuchnia:

Sposób przygotowania:

  • duszenie

Posiłek:

Leczo z parówkami - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Parówki pokroić w pół talarki i podsmażyć w brytfance, cebulę pokroić w kostkę dodać do parówek, pieczarki obrać, umyć i podgotować ok 5 min. pokroić na mniejsze kawałki,paprykę pokroić w paseczki, cukinię w małą kostkę. Wszystko wrzucić do naczynia, podlać niewielką ilością wody i dusić na małym ogniu. Pomidory sparzyć gorącą wodą, obrać ze skórki i dodać do reszty składników. Gdy warzywa będą już wystarczająco miękkie dodajemy koncentrat i jeszcze chwilę dusimy na małym ogniu. Doprawiamy i gotowe.
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Podobne przepisy