leczo z parówkami

smaczne i kolorowe leczo ;)

Dodany przez:

Mięsne

Czas przygotowania:
Kalorie:
460 kcal
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 4.5 z 2 głosów)

Składniki

  • 90 dag zielonej i żółtej papryki
  • 50 dag pomidorów
  • duża cebula
  • ząbek czosnku
  • olej
  • 20 dag parówek lub kiełbasy
  • 10 dag wędzonego boczku
  • słodka papryka
  • sól i pieprz

Przygotowanie

  1. 1) Cebule obrać, pokroić na plasterki. Boczek pokroić w kostkę, podsmażyć na patelni bez tłuszczu. Wyjąć, na tę samą patelnię wsypać cebulę, podsmażyć. Zdjąć z ognia, oprószyć słodka papryką, wymieszać.
  2. 2) Paprykę oczyścic, pokroić w paski. Dodać do podsmażonej cebuliu, oprószyć solą, przykryć, dusić na małym ogniu około 10 minut. Pomidiry sparzyć obrać ze skórki, pokroić. Parówki pokroić w plasterki. Czosnek obrać, posiekać. Pomidory dodać do papryki, wymieszać, dusić około 6 minut, aż odparują. Dodac parówki i czosnek poddusić. Dołożyć boczek, wymieszać, przyprawić.
obiad parówki Leczo
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze