leczo z parówkami

smaczne i kolorowe leczo ;)

dania mięsneleczo

Czas przygotowania:
40 min.
Kalorie:
460 kcal
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.49 z 190 głosów)

Składniki:

  • 90 dag zielonej i żółtej papryki
  • 50 dag pomidorów
  • duża cebula
  • ząbek czosnku
  • olej
  • 20 dag parówek lub kiełbasy
  • 10 dag wędzonego boczku
  • słodka papryka
  • sól i pieprz

Kuchnia:

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Kroki wykonania:

  • 1) Cebule obrać, pokroić na plasterki. Boczek pokroić w kostkę, podsmażyć na patelni bez tłuszczu. Wyjąć, na tę samą patelnię wsypać cebulę, podsmażyć. Zdjąć z ognia, oprószyć słodka papryką, wymieszać.
  • 2) Paprykę oczyścic, pokroić w paski. Dodać do podsmażonej cebuliu, oprószyć solą, przykryć, dusić na małym ogniu około 10 minut. Pomidiry sparzyć obrać ze skórki, pokroić. Parówki pokroić w plasterki. Czosnek obrać, posiekać. Pomidory dodać do papryki, wymieszać, dusić około 6 minut, aż odparują. Dodac parówki i czosnek poddusić. Dołożyć boczek, wymieszać, przyprawić.

Kalorie: 460

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy