Leczo z kiełbaską i pieczarkami - jak zrobić?
Kroki przygotowania:
Cebulę obrać,pokroić w piórka,zeszklić na rozgrzanym oleju.Zestawić patelnie z ognia,cebulę obsypać papryką w proszku.Papryke dokładnie oczyścić i pokroić w paski.Dodać do cebuli i dusić pod przykryciem na niewielkim ogniu ok 10 min.Dodać pokrojone w plastry i podsmażone pieczarki .Doprawić solą i pieprzem.Pomidory sparzyć,obrać ze skórki,pokroić i wrzucić do papryki.Cukinie myjemy obieramy i kroimy w drobną kostke.Dodajemy do pozostałych składników.Kiełbaskę pokrojoną w krążki podsmażamy razem z rozdrobionym czosnkiem.Wszystko razem dusimy ok 40 min na małym ogniu.
PDAJEMY Z RYŻEM UGOTOWANYM NA SYPKO LUB ŚWIEZYM PIECZYWEM
Komentarze