LECZO Z KIEŁBASKĄ I PIECZARKAMI

SMACZNE I ZDROWE

dania mięsne

Czas przygotowania:
60 min.
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.51 z 198 głosów)

Składniki:

  • 1 średnia cukinia
  • 40 dag cienkiej kiełbaski
  • 2 czerwone papryki
  • 2 żółte papryki
  • 50 dag pomidorów
  • 1 duża cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 4 łyżki oleju
  • słodka papryka w proszku
  • 30 dag pieczarek
  • sól
  • pieprz

Kuchnia:

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Kroki wykonania:

  • Cebulę obrać,pokroić w piórka,zeszklić na rozgrzanym oleju.Zestawić patelnie z ognia,cebulę obsypać papryką w proszku.Papryke dokładnie oczyścić i pokroić w paski.Dodać do cebuli i dusić pod przykryciem na niewielkim ogniu ok 10 min.Dodać pokrojone w plastry i podsmażone pieczarki .Doprawić solą i pieprzem.Pomidory sparzyć,obrać ze skórki,pokroić i wrzucić do papryki.Cukinie myjemy obieramy i kroimy w drobną kostke.Dodajemy do pozostałych składników.Kiełbaskę pokrojoną w krążki podsmażamy razem z rozdrobionym czosnkiem.Wszystko razem dusimy ok 40 min na małym ogniu.
  • PDAJEMY Z RYŻEM UGOTOWANYM NA SYPKO LUB ŚWIEZYM PIECZYWEM
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy