Zapiekanka rybna ze szpinakiem

Ocena:

4.54 (159)

  • 10 min.
  • dla 4 osób
Przygotowanie: 10 minut
Zapiekanie: 25 minut
Porcja: 295 kcal

Składniki:

  • 30 dag liści szpinaku
  • 80 dag filetu z dorsza lub pangi
  • 300 ml bulionu warzywnego
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 6 łyżek śmietany (18 proc.)
  • sok z cytryny
  • łyżka mąki
  • 10 dag startego parmezanu
  • sól, pieprz
  • tłuszcz do formy

Zapiekanka rybna ze szpinakiem - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Szpinak opłukać. Rybę oprószyć solą, pieprzem i ułożyć w natłuszczonej formie. Obłożyć szpinakiem.
  • Bulion, mąkę ziemniaczaną i śmietanę wymieszać. Przyprawić pieprzem i sokiem z cytryny i polać rybę. Piec 15 min w temp. 200°C.
  • Parmezan wymieszać z mąką. Obficie posypać zapiekankę i piec jeszcze 7–10 min w tej samej temperaturze, aż skorupka zbrązowieje.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne