Łabędzie z bitą śmietaną

Przygotowanie: 25 minut Pieczenie: 35 minut Sztuka 250 kcal

dodany przez: mojegotowanie facebook 200x200

kremówka desery bita śmietana

Czas przygotowania:
25min.
Kalorie:
250 kcal
Dla ilu osób:
dla 10 osób
Ocena:

(średnia 4.54 z 147 głosów)

Składniki:

  • składniki na ciasto ptysiowe
  • szklanka śmietany kremówki
  • 3 łyżki cukru pudru

Sposób przygotowania:

  • pieczenie

Sposób podania:

  • na ciepło

Łabędzie z bitą śmietaną - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Przyrządzić ciasto ptysiowe, nałożyć do szprycy, wycisnąć na blachę 10 okrągłych porcji. Wąską końcówką szprycy uformować szyjki długości 6 cm. Korpusy piec 18-20 minut, szyjki 10-12 minut.
  • Korpusy przepołowić, górne połowy przekroić jeszcze raz w poprzek na pół - tak powstaną skrzydełka łabędzia. Śmietanę ubić z cukrem.
  • Każde ciastko wypełnić bitą śmietaną, wetknąć szyję i skrzydełka, oprószyć cukrem pudrem.
  • NASZA RADA
  • Korpusy i szyjki pieczemy osobno, żeby nie otwierać piekarnika - inaczej ciasto opadnie!

Kalorie: 250

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA

Podobne przepisy

Główne składniki: