Kwaśny śledzik w oleju z ogórkiem małosolnym, grzybkami i cebulą

Pyszny śledzik z dodatkami. Zapraszam !!!

Dodany przez:

Kwaśny śledzik w oleju z ogórkiem małosolnym, grzybkami i cebulą

Ryby i owoce morza

Czas przygotowania:
Porcje:
3 porcji
Ocena:

(średnia 5 z 1 głosów)

  • Szybka kuchnia

Składniki

  • 3 podwójne filety marynowanego śledzia
  • 2 ogórki małosolne
  • 20 małych marynowanych grzybków
  • (np rydze, podgrzybki)
  • 1 mała cebula czerwona
  • 2 łyżeczki listków tymianku
  • 1/3 szklanki oleju Wielkopolskiego

Przygotowanie

  1. Filety śledziowe opłukać zimną wodą, osuszyć ręcznikiem papierowym. Pokroić na paski. Cebule i ogórki pokroić w kostkę. Małe grzybki można pozostawić w całości, a większe pokroić. Składniki umieścić warstwowo na półmisku, podsypując listkami tymianku. Zalać olejem. Podawać z pieczywem.
Grzyby sałatka przekąska kolacja sledz Święta ceubula
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze