Kwaśne jabłka z chrzanem

Dodatki do mięsa z gęsi - Kwaśne jabłka z chrzanem

dodany przez: mojegotowanie facebook 200x200

sosy

Czas przygotowania:
10min.
Dla ilu osób:
dla 5 osób
Ocena:

(średnia 4.47 z 171 głosów)

Składniki:

  • 4 łyżki śmietany kremówki
  • łyżka majonezu
  • łyżka chrzanu
  • sok z 1/2 cytryny
  • 5 łyżek uduszonych jabłek
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

  • duszenie

Sposób podania:

  • na zimno

Posiłek:

Kwaśne jabłka z chrzanem - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Dodatki do mięsa z gęsi - Kwaśne jabłka z chrzanem
  • Śmietanę mieszamy z majonezem, chrzanem i sokiem z cytryny. Dodajemy jabłka, doprawiamy solą i świeżo mielonym pieprzem. Podajemy w sosjerce.
  • Do duszenia najlepiej wziąć szarej renety lub antonówki i starannie odparować z nich całą wodę.
  • Co piątek nowa porcja kulinarnych pomysłów na weekend!
  • Zamów Newsletter MojeGotowanie.pl!
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Podobne przepisy