Kuskus w curry z warzywami

Ocena:

4.49 (157)

  • 10 min.
  • dla 1 osoby

świetne danie na obiad lub ciepłą przekąskę

Składniki:

  • 50 g kaszy kuskus
  • 1/2 szklanki bulionu
  • 1/2 opakowania warzyw z "Mieszanki Chińskiej"
  • 1 łyżeczka curry indyjskiego
  • szczypta soli prowansalskiej
  • 1 łyżka oleju

Kuskus w curry z warzywami - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Kuskus wsypujemy dodajemy połowę curry, mieszamy po czym zalewamy gorącym bulionem - odstawiamy na 5 minut. W tym czasie warzywa wrzucamy na rozgrzaną patelnię z olejem, lekko doprawiamy solą prowansalską i chwilę dusimy pod przykryciem. Gdy warzywa rozmarzną wsypujemy pozostałą ilość curry i dodajemy napęczniały kuskus. Wszystko razem mieszamy i wykładamy na talerz.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne