Kuskus w curry z warzywami

świetne danie na obiad lub ciepłą przekąskę

dodany przez: peggi peggi

curry przekąski

Czas przygotowania:
10min.
Dla ilu osób:
dla 1 osoby
Ocena:

(średnia 4.49 z 157 głosów)

Składniki:

  • 50 g kaszy kuskus
  • 1/2 szklanki bulionu
  • 1/2 opakowania warzyw z "Mieszanki Chińskiej"
  • 1 łyżeczka curry indyjskiego
  • szczypta soli prowansalskiej
  • 1 łyżka oleju

Kuchnia:

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

  • gotowanie

Sposób podania:

  • na ciepło

Kuskus w curry z warzywami - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Kuskus wsypujemy dodajemy połowę curry, mieszamy po czym zalewamy gorącym bulionem - odstawiamy na 5 minut. W tym czasie warzywa wrzucamy na rozgrzaną patelnię z olejem, lekko doprawiamy solą prowansalską i chwilę dusimy pod przykryciem. Gdy warzywa rozmarzną wsypujemy pozostałą ilość curry i dodajemy napęczniały kuskus. Wszystko razem mieszamy i wykładamy na talerz.
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Podobne przepisy

Główne składniki: