Kurczak z fasolą

Przygotowanie: 25 minut Porcja: 550 kcal

Dodany przez:

Kurczak z fasolą

Mięsne

Czas przygotowania:
Kalorie:
550 kcal
Porcje:
1 porcji
Ocena:

(średnia 5 z 1 głosów)

  • Szybka kuchnia

Składniki

  • 10 dag piersi kurczaka
  • 5 dag mrożonego groszku
  • po 5 dag ciecierzycy, białej i czerwonej fasoli z puszki
  • plaster szynki
  • 50 ml białego wytrawnego wina
  • kilka łyżek bulionu warzywnego
  • łyżka posiekanej natki
  • łyżka oleju
  • sól, pieprz

Przygotowanie

  1. Pierś kurczaka pokroić w paski. Łyżkę oleju rozgrzać w rondlu, przesmażyć kurczaka. Wlać wino, chwilę gotować, aż odparuje. Wsypać ciecierzycę, groszek i fasolki, podlać bulionem, dusić 10 minut.
  2. Szynkę pokroić w kostkę, dodać do gulaszu, wymieszać. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Posypać posiekaną natką.
  3. NASZA RADA
  4. Pierś z kurczaka można zastąpić kawałkiem filetu z indyka. Dorzucić możemy także 5 dag kukurydzy z puszki.
mięso obiad fasola pierś kurczaka mrożony groszek
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze

Podobne przepisy