Kurczak z fasolą

Ocena:

4.5 (181)

  • 25 min.
  • dla 1 osoby
Przygotowanie: 25 minut
Porcja: 550 kcal

Składniki:

  • 10 dag piersi kurczaka
  • 5 dag mrożonego groszku
  • po 5 dag ciecierzycy, białej i czerwonej fasoli z puszki
  • plaster szynki
  • 50 ml białego wytrawnego wina
  • kilka łyżek bulionu warzywnego
  • łyżka posiekanej natki
  • łyżka oleju
  • sól, pieprz

Kurczak z fasolą - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Pierś kurczaka pokroić w paski. Łyżkę oleju rozgrzać w rondlu, przesmażyć kurczaka. Wlać wino, chwilę gotować, aż odparuje. Wsypać ciecierzycę, groszek i fasolki, podlać bulionem, dusić 10 minut.
  • Szynkę pokroić w kostkę, dodać do gulaszu, wymieszać. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Posypać posiekaną natką.
  • NASZA RADA
  • Pierś z kurczaka można zastąpić kawałkiem filetu z indyka. Dorzucić możemy także 5 dag kukurydzy z puszki.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Materiały promocyjne