Kurczak w majeranku

Tani, smaczny obiad.

Dodany przez:

Mięsne

Czas przygotowania:
Porcje:
12 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Składniki

  • 1 średniej wagi kurczak
  • 2 opakowania majeranku np. KAMIS
  • sól
  • pieprz
  • oliwa

Przygotowanie

  1. Kurczaka obmyć w letniej wodzie , jeśli jest tzw. swojski usunąc wnętrzności i dokładnie oczyścić. Natrzeć solą i pieprzem, skropić dość sporą ilością oliwy. Jedną paczkę majernaku wsypujemy do środką kurczaką, drugą nacieramy mięso.
  2. Układamy w brytfance albo pieczemy na butelce lub puszce w temperaturze 170-180 stopni aż mięso zacznie odchodzić od kości a skórka się zrumieni.
  3. Podawać np. z brązowym ryżem i sałatką grecką.
  4. Smacznego :)
kurczak mięso obiad sól majeranek pieprz
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze