Kurczak w cieście kokosowym (kulki) - jak zrobić?
Kroki przygotowania:
1. W średniej misce mieszamy dwie szklanki mąki pszennej, dwie szklanki mleka, trzy jajka, saszetkę proszku do pieczenia, trzy łyżki cukru oraz sól. Całość dokładnie mieszamy, aby uzyskać jednolite ciasto.
2. Gdy ciasto jest już wymieszane dodajemy 150g wiórek kokosowych, po czym dokładnie mieszamy.
3. W woku rozgrzewamy 750ml oleju roślinnego, aby smażyć na głębokim tłuszczu.
4. Kurczaka pokrojonego w kostkę, maczamy w przygotowanym cieście, po czym za pomocą łyżki wrzucamy na głęboki tłuszcz.( należy smażyć tak długo, aż kurczak w środku będzie gotowy).
5. Po chwili smażenia kurczak w cieście kokosowym jest już gotowy. Kulki podajemy z sosem słodko-kwaśnym. Chińska potrawa gotowa! Smacznego !
Komentarze