Kurczak piwko

smaczny kurczak bez tłuszczu

Dodany przez:

Mięsne

Czas przygotowania:
Porcje:
12 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Składniki

  • 1 kurczak
  • 1 piwo w puszce
  • dowolne przyprawy

Przygotowanie

  1. Kurczaka umyć osuszyć papierowym ręcznikiem natrzeć przyprawami i tym piwem co się odlewa z puszki zostawić na całą noc w lodówce lub kilka godzin.Następnie otworzyć puszkę z piwem część odlać nabić kurczaka na puszkę i wstawić do piekarnika 220stopniC.Piec 1 1/2godziny polewając tłuszczykiem który tam kapie z niego w czasie pieczenia ja do tego naczynia wlewam około pół litra wody w tedy tłuszcz się nie przypala.Kurczak piwko pyszny .Podawać wg uznania.
kurczak mięso przyprawy obiad przekąska kolacja piwo w puszce
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze