Kurczak Fajita

Lubisz ostre smaki, ale jednocześnie potrzebujesz dużej ilości białka? Kurczak Fajita – to potrawa wywodząca się meksykańskiej kuchni, która zasmakuje każdemu.

Dodany przez:

kurczak fajita

Mięsne

Czas przygotowania:
Ocena:

(średnia 1 z 1 głosów)

Składniki

  • 400 g Polędwiczek z kurczaka
  • 20 g Masła klarowanego
  • Czerwona cebula
  • Czerwona papryka
  • Żółta papryka
  • Limonka
  • Świeża kolendra lub pietruszka

Przygotowanie

  1. Polędwiczki z kurczaka kroimy i doprawiamy solą, pieprzem, kminkiem i papryką, polewamy sokiem z limonki i odstawiamy do zamarynowania.
  2. Paprykę czerwoną i żółtą kroimy w paski, cebulę na plasterki.
  3. Warzywa mieszamy z solą, pieprzem, kminkiem i papryką, polewamy sokiem z limonki.
  4. Mięso smażymy na maśle klarowanym. Po usmażeniu odkładamy na talerz.
  5. Na tę samą patelnię wykładamy warzywa, zmniejszamy ogień i dokładnie obsmażamy, co chwilę mieszając.
  6. Dodajemy kurczaka i delikatnie mieszamy całość
  7. Posypujemy pietruszką.

Wskazówki

Zobacz też: Kurczak pieczony z gruszkami

kurczak fajita
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze

Podobne przepisy