Kulki ryżowe z sosem

Pyszne kulki ryżowe z sosem.

Dodany przez:

Na ciepło

Czas przygotowania:
Porcje:
6 porcji
Ocena:

(średnia 3 z 2 głosów)

Składniki

  • 3 woreczki ryżu
  • 150 g startego żółtego sera
  • natka pietruszki
  • 2 jajka
  • bułka tarta
  • sól
  • tłuszcz
  • Sos:
  • 1/2 kg mięsa wieprzowego bez kości
  • 250 g pieczarek
  • 2 cebule
  • 2 łyżki koncentratu
  • 2 łyżki śmietany 18%
  • mąka
  • sól i pieprz

Przygotowanie

  1. Ugotowany ciepły ryż mieszamy z serem i posiekaną natką, aż ser się roztopi. Formujemy kulki i obtaczamy w jajku i bułce.Smażymy.
  2. Mięso kroimy w paski, obtaczamy w mące i smażymy.Zalewamy wodą i gotujemy 30 minut.Pieczarki kroimy w ćwiartki, cebule w piórka.Dodajemy do mięsa i gotujemy. Dodajemy koncentrat pomidorowy i śmietanę, doprawiamy i zagotowujemy.
obiad pieczarki ryż śmietana żółty ser mięso wieprzowe
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze