Kulki rybne po chińsku

Przygotowanie: 30 minut Porcja: 130 kcal

ryba

Czas przygotowania:
30 min.
Kalorie:
130.00 kcal
Dla ilu osób:
dla 6 osób
Ocena:

(średnia 4.53 z 157 głosów)

Składniki:

  • 45 dag mrożonych filetów z mintaja
  • opakowanie mrożonej mieszanki chińskiej
  • 2 dymki ze szczypiorem
  • 2 białka
  • 4 łyżki mąki kukurydzianej
  • szczypta mielonego imbiru
  • sok z cytryny
  • olej
  • sól, biały pieprz

Kuchnia:

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • Filety rybne pokroić w kostkę, skropić sokiem z cytryny, oprószyć solą i pieprzem.
  • Mieszankę chińską ugotować według przepisu na opakowaniu, trzymać w cieple.
  • Dymkę wraz ze szczypiorem oczyścić, drobno posiekać. Białka ubić na sztywną pianę, dodać połowę przesianej przez sito mąki kukurydzianej, szczyptę soli, dymkę ze szczypiorkiem (łyżkę odłożyć) i imbir. Dokładnie wymieszać.
  • Kawałki ryby obtoczyć w pozostałej przesianej mące kukurydzianej, a następnie zanurzać w pianie z mąką i cebulką.
  • Dużą ilość oleju rozgrzać na patelni, wkładać kulki rybne, smażyć na złoty kolor. Osączyć z tłuszczu, rozłożyć na talerze, posypać odłożoną dymką. Podawać z mieszanką chińską.

Kalorie: 130.00

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy