Kuleczki śledziowo- pieczarkowe

Smaczne kulki śledziowe z pieczarkami.

Przekąski

Czas przygotowania:
45 min.
Ocena:

(średnia 4.52 z 200 głosów)

Składniki:

  • 7 wymoczonych płatów śledziowych matias
  • 4 ugotowane ziemniaki
  • 5 ogórków konserwowych
  • 5 uduszonych pieczarek
  • 1 łyżka masła
  • 2 cebule cukrowe
  • 1 łyżka posiekanego szczypiorku
  • sól
  • pieprz
  • 3 łyżki majonezu

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • Wymoczone śledzie pokroić w drobną kosteczkę. Dodać pokrojoną w kostkę cebulę cukrową,ogórki konserwowe i drobno pokrojone w kostkę ugotowane ziemniaki..
  • Pieczarki drobno pokroić w kostkę i udusić około 10 min na łyżce masła, odsączyć i dokładnie wystudzić
  • Dodać do pozostałych składników, doprawić solą , pieprzem i majonezem, dokładnie wymieszać.
  • Formować łyżką lub ręką kulki i układać na półmisku, przykryć folią aluminiową i odstawić na 2 godz w chłodne miejsce, następnie podawać.
  • Smacznego

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy