Sałatka po żydowsku

Ocena:

4.41 (172)

  • 15 min.
  • dla 6 osób
Spróbuj raz i pozostanie
w twoich pysznych przepisach!!!!!

Składniki:

  • 1 kg ziemniaków
  • 6 jajek
  • 2 średnie cebule
  • majonez
  • sól
  • pieprz
  • natka pietruszki

Sałatka po żydowsku - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Ziemniaki umyć i ogotowaćw łupinach.
  • Ostudzic i obrać. ( najlepiej ziemniaki ugotować na wieczór- lepiej przestygna
  • i nie zrobi się papka podczas mieszania z innymi składnikami).
  • Cebulkę drobno posiekać.
  • Jajko drobno skroić.
  • Połączyć ziemniaki z cebulą i jajkami. Dodać natkę pietruszki.
  • Dołożyć tyle majonezu, aby sałatka nie była sucha.
  • Posolić, dodać pieprz.
  • Wymieszać.
  • Świetnie pasuje na imprezę. Smakuje bardzo z mięsem.
  • Można dodać kukuryszę konserwową. Trafne połączenie.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne