Krupnik z kaszy gryczanej
Zupa - rewelacja bo w 100 gramach tej zupy znajduje się tylko 35 kcal!
Dodany przez:
Aseret
Krupnik z kaszy gryczanej
Składniki
- podroby - 30 dag
- marchewka - 1 szt
- pietruszka - 1 szt
- seler - 1/2 szt
- cebulka czerwona - 1 mała szt
- papryka - 1/2 strąka
- kasza gryczana - 2 łyżki
- koncentrat pomidorowy - 1 łyżeczka
- natka pietruszki
- liść laurowy - 1 szt
- przyprawa do zup
- sól
- pieprz
- woda - 6 szklanek
Przygotowanie
- Ugotować podroby (serduszka, żołądki, skrzydełka lub szyjki drobiowe).
- Wyjąć, gdy zmięknie, a do gotującego się wywaru dodać kaszę, starte na grubej tarce warzywa, sól, pieprz, przyprawę do zup.
- Pod koniec gotowania włożyć pokrojoną w półkrążki paprykę, dodać koncentrat i pokrojone, wcześniej ugotowane podroby. Zupę posypać natką pietruszki
Komentarze