krupnik_na_wedzonce

Krupnik na wędzonce

Ocena:

4.46 (199)

  • 30 min.
  • dla 5 osób
Pyszny krupnik na wędzonce

Składniki:

  • boczek wędzony 20 dag
  • marchewka duża
  • pietruszka korzeń duża
  • seler mała
  • pieczarki 20 dag
  • natka pietruszki 2 łyżki (posiekana )
  • ziemniaki 2 duże
  • listek laurowy 1
  • angielskie ziele 2
  • kasa jęczmienna średnia 2 łyżki
  • Vegeta do smaku
  • pieprz czarny

Krupnik na wędzonce - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Do garnka wkładamy boczek gotujemy około 20 minut,wyjmujemy
  • do wywaru wkładamy startą marchewkę, pietruszkę, seler, listek i ziele, jak się zagotuje wsypujemy kasze, następnie ziemniaki dosalamy i pieprzymy.
  • gotujemy do miękkości i dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki, chwilkę pogotować i dodać posiekaną natkę.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne