KRUCHE SERDUSZKA WALENTYNKOWE

SŁODKIE CO NIECO NA WALENTYNKI.

Deseryjajko

Czas przygotowania:
40 min.
Ocena:

(średnia 4.48 z 164 głosów)

Składniki:

  • 1,5 SZKLANKI MAKI
  • 1 JAJKO
  • 0,5 KOSTKI MIĘKKIEGO MASŁA
  • 0,5 SZKLANKI CUKRU PUDRU
  • 0,5 ŁYŻECZKI PROSZKU DO PIECZENIA
  • DODATKI:
  • FOREMKI SERDUSZKA
  • LUKIER RÓZOWY DR.OETKERA
  • PISAKI CUKROWE DR.OETKERA

Okazje:

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • 1.WSZYSTKIE SKŁADNIKI ZAGNIEŚĆ DO UZYSKANIA GŁADKIEGO CIASTA.
  • 2.CIASTO ROZWAŁKOWAĆ NA STOLNICY DO GRUBOŚCI 3 MM.
  • 3.WYCINAĆ CIASTECZKA FOREMKA W KSZTAŁCIE SERDUSZKA
  • 4.UŁOZYĆ NA BLASZCE I WSTAWIĆ DO NAGRZANEGO PIEKARNIKA .
  • 5.PIEC PRZEZ 10-15 MIN.W TEMP 170 STOPNI NA ŚRODKOWYM POZIOMIE PIEKARNIKA.
  • 6.PO UPIECZENIU SERDUSZKA UDEKOROWAĆ: JEDNĄ POŁÓWKĘ POLUKROWAĆ LUKREM RÓŻOWYM A NA DRUGIEJ ZROBIĆ NAPIS PISAKIEM CUKROWYM..

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy