Kruche serduszka

Szybko,smacznie i na różne okazje

Desery

Czas przygotowania:
45 min.
Ocena:

(średnia 4.56 z 197 głosów)

Składniki:

  • 300g miękiego masła,
  • 150g cukru pudru,
  • 1 opakowanie cukru waniiowego,
  • szczypta soli,
  • 4 żółtka,
  • 300g mąki pszennej,
  • konfitury do dekoracji.

Rodzaj diety:

Okazje:

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • Masło ucierać mikserem ,stopniowo dodając:cukier puder,cukier waniliowy,sól oraz żółtka.Ucierać tak dlugo,aż powstanie jednolita masa.Mąkę dodawać po łyżce do ucieranej masy.Ciasto mozna wyrabiać rownież na stolnicy.Schlodzić przez 1 godzinę w lodówce.ciasto walkować na 5 mm grubosci i wicinać serduszka.Piec w temp.180*C na zloty kolor.gotowe ciasteczka udekorować konfiturą.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy