Kruche rogaliki z marmoladą

Smaczny dodatek do porannej kawy.

dodany przez: magdagotuje magdagotuje

kruche ciasto Desery ciastka rogaliki marmolady

Czas przygotowania:
60min.
Ocena:

(średnia 4.37 z 157 głosów)


Składniki:

  • 2,5 szkl. mąki krupczatki (ok. 0,5kg)
  • kasia (kostka)
  • 250g serka homogenizowanego naturalnego
  • 3 łyżki cukru
  • marmolada
  • lukier
  • cukier puder

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

Kroki przygotowania:

  • W robocie mieszamy mąkę, masło, serek i cukier. Wyrobione lekko lepkie ciasto owijamy folią i wkładamy do zamrażalki na ok. 20 min. Oddzielamy kulkę rozwałkowujemy i rozkrawamy jak pizzę na każdym z trójkątów układamy łyżeczkę marmolady. Zawijamy i kształtujemy rogaliki. Pieczemy na papierze ok. 20-25 min. w 200°. Przestudzone rogaliki posypujemy cukrem pudrem i lukrujemy.
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Podobne przepisy