Kruche ciastka z grubym cukrem

Długo pozostają świeże, więc możemy sięgać po nie, kiedy przyjdzie nam na to ochota.

Dodany przez:

Kruche ciastka z grubym cukrem

Ciasta i desery

Czas przygotowania:
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Składniki

  • 225 g mąki
  • 1 jajko
  • 150 g masła
  • gruby cukier do posypania ciastek

Przygotowanie

  1. Mąkę wysypać na stolnicę i posiekać w niej drobno masło, w kopczyk z mąki i masła wbić żółtko jajka i wyrobić gładkie, kruche ciasto. Ciasto rozwałkować i wycinać ciasteczka. Ciastka ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i każde z nich posmarować białkiem oraz obsypać cukrem. Piec ok 20-25 minut w 180 stopniach.
  2. Miłego chrupania! Karla
przekąska deser ciastka kruche ciastka maślane ciastka z cukrem
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze

Podobne przepisy