Kruche ciastka z grubym cukrem

Długo pozostają świeże, więc możemy sięgać po nie, kiedy przyjdzie nam na to ochota.

Deserykruche ciasteczkaPrzekąski

Czas przygotowania:
40 min.
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.4 z 178 głosów)

Składniki:

  • 225 g mąki
  • 1 jajko
  • 150 g masła
  • gruby cukier do posypania ciastek

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • Mąkę wysypać na stolnicę i posiekać w niej drobno masło, w kopczyk z mąki i masła wbić żółtko jajka i wyrobić gładkie, kruche ciasto. Ciasto rozwałkować i wycinać ciasteczka. Ciastka ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i każde z nich posmarować białkiem oraz obsypać cukrem. Piec ok 20-25 minut w 180 stopniach.
  • Miłego chrupania! Karla

Porady

Zobacz też: Foremki do ciastek - z nimi upieczesz same pyszności

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy