Margarynę, cukier i żółtka utrzeć, mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia dodać utartą masę, śmietanę i cukier waniliowy. Zarobić ciasto i wstawić do lodówki (30 min).
Gotowe ciasto wałkujemy i wykrawamy foremkami ciasteczka (0,5 cm). Pieczemy w temp. 180 stopni.
Upieczone ciasteczka można udekorować polewą i p[osypać orzechami lub kokosem.
Kruche ciasteczka - jak zrobić?
Kroki przygotowania:
Margarynę, cukier i żółtka utrzeć, mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia dodać utartą masę, śmietanę i cukier waniliowy. Zarobić ciasto i wstawić do lodówki (30 min).
Gotowe ciasto wałkujemy i wykrawamy foremkami ciasteczka (0,5 cm). Pieczemy w temp. 180 stopni.
Upieczone ciasteczka można udekorować polewą i p[osypać orzechami lub kokosem.
Komentarze