Przepis jest bardzo prosty ,ciasteczka smakują i wyglądają jak pieguski tylko że domowej roboty :)
Składniki:
230 g mąki (oczywiście przesianej)
łyżkę proszku do pieczenia
szczypta soli
1 łyżeczka mieszanki przypraw
100 g masła pokrojonego w kostki
100 g cukru
5 ml mleka
1 ubite jajko
1/2 tabliczki gorzkiej czekolady
Kruche ciasteczka - jak zrobić?
Kroki przygotowania:
1.Nastaw piekarnik na 150 stopni Celcjusza
2.Wsyp mąkę, proszek do pieczenia,sól oraz mieszankę przypraw do miski i dobrze wymieszaj drewnianą łyżką .
3.Dodaj masło i zamieszaj wszystko tak, aby w miejsce utworzyło się niewielkie,puszyse kawałki przypominające okruszki chleba.
4.W samym środku miski zrób otwór do którego wlej ubite jajko i mleko.Następnie dobrze zamieszaj i dodaj pokrojone kawałki czekolady,wymieszaj to wszystko razem a następnie podziel na niewielkie kawałki i wyłóż na blachę lub do wysmarowanych margaryną foremek.