Krople czosnkowe

Kropelki pomocne są przy zwalczaniu bakterii wirusów grypopochodnych i przeziębieniowych i innych

dodany przez: Aseret aseret

napoje

Czas przygotowania:
240godz. 0min.
Dla ilu osób:
dla 1 osoby
Ocena:

(średnia 4.46 z 153 głosów)

Składniki:

  • * 25 dag obranego czosnku,
  • * 300 g spirytusu 90%
  • Aby z 96% spirytusu otrzymać wódkę 90 %
  • musimy wziąć 948 ml spirytusu i 62 ml wody przegotowanej lub mineralnej

Sposób przygotowania:

Krople czosnkowe - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Czosnek posiekać bardzo drobno i utrzeć na miazgę, zalać 300 gramami 90% spirytusu.
  • Zamknąć szczelnie i trzymać 10 dni w chłodnym miejscu, następnie przecedzić przez gęstą gazę i resztę wycisnąć.
  • Kurację zaczyna się po trzech dniach po odcedzeniu.
  • Używać z 50 gramów mleka w temperaturze pokojowej wg następującej tabeli:
  • dzień
  • śniadanie
  • obiad
  • kolacja
  • w kroplach
  • Następnie 3 razy dziennie po 25 kropli aż do wyczerpania leku.
  • Kurację zaleca się powtórzyć po 5 latach.
  • Lek ten oczyszcza organizm ludzki z tłuszczów i osadów wapiennych, poprawia przemianę materii.
  • Uodparnia na przeziębienia, grypy i zapalenia górnych dróg oddechowych
  • Wzmaga elastyczność naczyń krwionośnych. Zapobiega owrzodzeniom, apopleksji.
  • a następna fotka ..to słoiczek, który dziś zrobiłam

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Podobne przepisy

Główne składniki: