,,KROKODYL W KOLOROWYCH KORECZKACH”

Bardzo ładnie prezentuje się na stole i zachwyca nie tylko dzieci.

PrzystawkikoreczkiPrzekąski

Czas przygotowania:
15 min.
Dla ilu osób:
dla 8 osób
Ocena:

(średnia 4.49 z 182 głosów)

Składniki:

  • Składniki:
  • 1 duży ogórek
  • papryka żółta
  • 4 ziarenka ziela angielskiego
  • oliwki zielone i czarne
  • pomidorki koktajlowe
  • małe plastry wędliny
  • boczek wędzony
  • cebulki koktajlowe
  • plasterki kukurydzy marynowanej
  • malutkie ogórki marynowane
  • plasterki marchewki marynowanej
  • kilka liści sałaty lodowej
  • wykałaczki

Okazje:

Sposób przygotowania:

Sposób podania:

Kroki wykonania:

  • Wykonanie:
  • Ogórek myjemy ,osuszamy i odcinamy cieniutki plasterek wzdłuż ogórka tworząc podstawę tak by leżał stabilnie na talerzu. Wycięty wcześniej pasek wykorzystujemy na łapki krokodyla. Z jednej strony ogórka wycinamy zęby dla naszego krokodyla. Do paszczy wkładamy mały pomidorek koktajlowy. Z oliwek i ziela angielskiego robimy oczy oraz nos tak jak to przedstawiłam na załączonej fotografii . Paprykę i boczek kroimy w kostkę. Wykorzystując powyższe składniki robimy różnorodne koreczki w dowolnej kolejności i nabijamy na ogórka. Ogórek układamy na talerzu, dołączamy łapki i nasz krokodyl gotowy.
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy