Krokiety z parówką i kapustą

Krokiety z kapuścianym farszem z dodatkiem parówki

Dodany przez:

Krokiety z parówką i kapustą

Na ciepło

Czas przygotowania:
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Składniki

  • naleśniki 6 sztuk
  • ugotowana kapusta kiszona 1 garść
  • pieczarki ok10 sztuk
  • cebula 1/2 sztuki
  • cienkie parówki 4 sztuki
  • sól
  • pieprz
  • jajka
  • bułka tarta
  • olej

Przygotowanie

  1. Pieczarki myjemy, kroimy i odparowujemy na patelni.Przesmażamy z drobno pokrojoną cebulą. Dodajemy kapustę i smażymy.Podlewamy troszeczkę wodą doprawiamy do smaku.Chwilę razem dusimy i przestudzamy.Parówki obieramy z osłonek.kroimy na potrzebną ilość części. Nakładamy na naleśniki kapuściany farsz, dodajemy kawałek parówki i zwijamy krokiety. Panierujemy w roztrzepanym jajku i tartej bułce.Smażymy na rumiano.Naleśniki pieczemy wg wypróbowanego przepisu albo miksujemy 2 jajka ,2 szkl mleka,1/2szkl wody i dodajemy tyle mąki by powstało ciasto naleśnikowe.Doprawiamy szczyptą soli.
obiad przekąska kolacja naleśniki parówki kapusta kiszona
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze