Krokiety z parówką i kapustą

Krokiety z kapuścianym farszem z dodatkiem parówki

kapusta kiszonaNaleśnikiPrzekąski

Czas przygotowania:
40 min.
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.53 z 191 głosów)

Składniki:

  • naleśniki 6 sztuk
  • ugotowana kapusta kiszona 1 garść
  • pieczarki ok10 sztuk
  • cebula 1/2 sztuki
  • cienkie parówki 4 sztuki
  • sól
  • pieprz
  • jajka
  • bułka tarta
  • olej

Sposób przygotowania:

Sposób podania:

Posiłek:

Kroki wykonania:

  • Pieczarki myjemy, kroimy i odparowujemy na patelni.Przesmażamy z drobno pokrojoną cebulą. Dodajemy kapustę i smażymy.Podlewamy troszeczkę wodą doprawiamy do smaku.Chwilę razem dusimy i przestudzamy.Parówki obieramy z osłonek.kroimy na potrzebną ilość części. Nakładamy na naleśniki kapuściany farsz, dodajemy kawałek parówki i zwijamy krokiety. Panierujemy w roztrzepanym jajku i tartej bułce.Smażymy na rumiano.Naleśniki pieczemy wg wypróbowanego przepisu albo miksujemy 2 jajka ,2 szkl mleka,1/2szkl wody i dodajemy tyle mąki by powstało ciasto naleśnikowe.Doprawiamy szczyptą soli.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy