Krokiety z kaszą gryczaną

Ocena:

4.47 (188)

  • 60 min.
  • dla 6 osób
Inne krokieciki

Składniki:

  • 1 torebka białej kaszy gryczanej
  • 300g pieczarek
  • 1-2 cebule
  • 200g sera żółtego
  • sól, pieprz, oregano
  • naleśniki: jajko, mąka, woda
  • jajko i bułka tarta do panierowania
  • olej do smażenia

Krokiety z kaszą gryczaną - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Kaszę ugotować wg przepisu na opakowaniu. Pieczarki i cebulę obrać, pokroić i usmażyć na łyżce oleju. Ser żółty zetrzeć na tarce. Ostudzone składniki wymieszać z serem, doprawić, dodać zioła. naleśniki: składniki zmiksować, usmażyć naleśniki. Na każdy naleśnik nakładać 2 łyżki farszu, zwinąć w krokiety. Do jednego talerza wbić jajko, dodać 2 łyżki mleka, roztrzepać, na drugi talerz wysypać bułkę tartą. Krokiety opanierować. Usmażyć na rozgrzanym oleju. Podawać z sosem czosnkowym lub czerwonym barszczykiem.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne