Krewetkowe sakiewki

Przygotowanie: 20 minut Smażenie: 8–10 minut Porcja: 385 kcal Składniki na 8 porcji

dodany przez: mojegotowanie facebook 200x200

naleśniki zapiekanki

Czas przygotowania:
20min.
Kalorie:
385 kcal
Dla ilu osób:
dla 8 osób
Ocena:

(średnia 4.58 z 147 głosów)

Składniki:

  • 5 łyżek mleka
  • jajko
  • niepełna szklanka mąki
  • sól
  • Nadzienie:
  • świeża papryczka chili
  • ząbek czosnku
  • łyżeczka masła
  • 15 dag małych krewetek (oczyszczonych i umytych)
  • łyżka sherry
  • 15 dag twarogu
  • 1–2 łyżeczki przecieru pomidorowego
  • świeżo mielony pieprz
  • 8 łodyg szczypiorku
  • masło do smażenia

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

  • smażenie

Krewetkowe sakiewki - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Z 3/4 szklanki wody, mleka, jajka, mąki i szczypty soli zrobić ciasto. Pozostawić na 10 minut.
  • Chili i czosnek posiekać (z papryczki usunąć pestki). Na patelni rozgrzać masło, włożyć czosnek, chili i krewetki, krótko podsmażyć. Skropić sherry, dodać przecier pomidorowy, pokruszony biały ser, sól i pieprz. Dobrze wymieszać. Smażyć naleśniki.
  • Na środek każdego placka kłaść farsz, formować sakiewki, zawiązać je szczypiorkiem

Kalorie: 385

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Podobne przepisy