Krewetki z mleczkiem kokosowym

Podawac z makaronem ryzowym.

Dodany przez:

Krewetki z mleczkiem kokosowym

Ryby i owoce morza

Czas przygotowania:
Porcje:
2 porcji
Ocena:

(średnia 3.65 z 17 głosów)

Składniki

  • 250g swiezych lub rozmrozonych,
  • obranych krewetek,
  • ok 150ml mleczka kokosowego,
  • cebula, mala,
  • czerwona papryka (lub pól duzej),
  • 1-2 zabki czonsku,
  • curry, papryka, sól, kurkuma, bialy pieprz cukier,
  • 1-2 lyzki soku z cytryny,
  • maslo lub oliwa do smazenia.

Przygotowanie

  1. Krewetki oplukac i osuszyc. Na patelni rozgrzac 2-3 lyzki tluszczu. Cebule i papryke pokroic w kosteczke, wrzucic na rozgrzany tluszcz, posypac delikatnie cukrem i smazyc zeszklenia cebuli. Dodac krewetki, mleczko kokosowe, sok z cytryny i przyprawy, gotowac bez przykrycia ok 10 minut, az krewetki beda miekkie. Na kilka minut przed zakonczeniem gotowania, dodac pokrojony w drobniutka kosteczke czosnek, po czym doprawic do smaku. Mozna dodac posiekana natke pietruszki lub natke selera. Podawac na goraco.
mleczko kokosowe kolacja Papryka krewetki
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze

Podobne przepisy