Krewetki z kolendrą

Przepis na krewetki w przyprawach z kolendrą

Dodany przez:

Krewetki z kolendrą

Ryby i owoce morza

Czas przygotowania:
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Składniki

  • Krewetki:
  • Krewetki -800g
  • Oliwa-30ml
  • Siekana kolendra-10g
  • Sol,pieprz
  • Salsefia puree:
  • Salsefia-200g
  • Mleko sojowe-50ml
  • Salsefia:
  • Salsefia-160g
  • Oliwa-10ml
  • Sol,pieprz
  • Chipsy z salsefii:
  • Salsefia cieniutkie plastry-80g
  • Olej -100ml
  • Dodatki:
  • Chutney z pigwy-80g
  • Listki miety-40g

Przygotowanie

  1. Przygotowanie krewetek:
  2. Krewetki nakłuć na patyki,zamarynowac w przyprawach i kolendrze
  3. Zawakować ,gotować sous vide 54 stopni 12 minut
  4. Wyjąć ,ściągnąć wykałaczki i osuszyć
  5. Przygotowanie puree z salsefii:
  6. Salsefie ugotować,zmiksowac z mlekiem sojowym
  7. Przygotowanie salsefii:
  8. Salsefie ugotować,pokroic w kawałki
  9. Podsmażyć na małej ilości oilwy,przyprawić
  10. Przygotowanie chipsów z salsefii:
  11. Salsefie usmażyć na oleju osuszyć na papierowym ręczniku
  12. Sposób podania:
  13. Wyszprycować puree z salsefii
  14. Rozłożyć podsmażoną salsefie
  15. Ułożyć krewetki,rozłożyć chutney
  16. Dekorować chipsami z salsefii i listkami mięty

Wskazówki

Zobacz też: zupa krewetkowa w prostym przepisie

przekąska krewetki salsefia chutney z pigwy
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze

Podobne przepisy