Krewetki z kolendrą

Przepis na krewetki w przyprawach z kolendrą

Przekąski

Czas przygotowania:
30 min.
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.45 z 162 głosów)

Składniki:

  • Krewetki:
  • Krewetki -800g
  • Oliwa-30ml
  • Siekana kolendra-10g
  • Sol,pieprz
  • Salsefia puree:
  • Salsefia-200g
  • Mleko sojowe-50ml
  • Salsefia:
  • Salsefia-160g
  • Oliwa-10ml
  • Sol,pieprz
  • Chipsy z salsefii:
  • Salsefia cieniutkie plastry-80g
  • Olej -100ml
  • Dodatki:
  • Chutney z pigwy-80g
  • Listki miety-40g

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • Przygotowanie krewetek:
  • Krewetki nakłuć na patyki,zamarynowac w przyprawach i kolendrze
  • Zawakować ,gotować sous vide 54 stopni 12 minut
  • Wyjąć ,ściągnąć wykałaczki i osuszyć
  • Przygotowanie puree z salsefii:
  • Salsefie ugotować,zmiksowac z mlekiem sojowym
  • Przygotowanie salsefii:
  • Salsefie ugotować,pokroic w kawałki
  • Podsmażyć na małej ilości oilwy,przyprawić
  • Przygotowanie chipsów z salsefii:
  • Salsefie usmażyć na oleju osuszyć na papierowym ręczniku
  • Sposób podania:
  • Wyszprycować puree z salsefii
  • Rozłożyć podsmażoną salsefie
  • Ułożyć krewetki,rozłożyć chutney
  • Dekorować chipsami z salsefii i listkami mięty

Porady

Zobacz też: zupa krewetkowa w prostym przepisie

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy