Krewetki w cieście kokosowym

Ocena:

4.47 (167)

  • 40 min.
  • dla 4 osób
Są pyszne i rozpływają się w ustach. Krewetki w cieście są doskonałe jako przekąska. Ja zawsze podaję je z ulubionymi sosami. Aby nie było zbyt ciężko, krewetki w cieście serwuję na sałatce.

Składniki:

  • 500g mrożonych krewetek
  • 5 łyżek mąki pszennej
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
  • szczypta proszku do pieczenia
  • wiórki kokosowe, 2 łyżki oleju
  • 1 roztrzepane jajko
  • woda
  • olej do głębokiego smażenia
  • Mieszanka warzywna z roznych
  • warzyw

Krewetki w cieście kokosowym - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Suche składniki wymieszać. Dodać olej, jajko i tyle wody, żeby ciasto miało konsystencję luźnego ciasta naleśnikowego. Dodać wiórki kokosowe. Rozmrożone krewetki ponacinać na pół - nie do końca, tak aby były proste. Krewetki maczać w cieście, trzymając za ogonek i wkładać do gorącego oleju. Krewetki w cieście wyjmować, jak będą złote, osuszyć na papierze, podawać gorące.
  • Warzywa ugotować - jak kto lubi, dodać masła .Do krewetek w cieście można podać sos.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne