Krewetki białe

szybka zdrowa przekąska

dodany przez: Aida aida

Czas przygotowania:
15min.
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.48 z 188 głosów)

Składniki:

  • 20 sztuk krewetek dużych
  • 4-6 ząbków czosnku
  • 2 łyżki natki pietruszki (świeżej)
  • pieprz świeżo mielony
  • masło
  • makaron ryżowy
  • sos sojowy

Sposób przygotowania:

  • smażenie

Krewetki białe - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Krewetki rozmrażamy.
  • Makaron zalewamy wrzątkiem i odstawiamy pod przykryciem na 5 minut.
  • Na patelni roztapiamy masełko, wrzucamy krewetki. Dodajemy przeciśniety czosnek oraz połowę poszatkowanej natki pietruszki. Przesmażamy 5-6 minut. Doprawiamy pieprzem świeżo mielonym.
  • Makaron odcedzamy i przekładamy na talerze; na wierzch układamy zawartość z patelni. Posypujemy resztą natki.
  • Ew jak ktoś lubi, wszystko skrapiamy sosem sojowym.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Podobne przepisy