krewetki_biale

Krewetki białe

Ocena:

4.48 (188)

  • 15 min.
  • dla 4 osób
szybka zdrowa przekąska

Składniki:

  • 20 sztuk krewetek dużych
  • 4-6 ząbków czosnku
  • 2 łyżki natki pietruszki (świeżej)
  • pieprz świeżo mielony
  • masło
  • makaron ryżowy
  • sos sojowy

Krewetki białe - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Krewetki rozmrażamy.
  • Makaron zalewamy wrzątkiem i odstawiamy pod przykryciem na 5 minut.
  • Na patelni roztapiamy masełko, wrzucamy krewetki. Dodajemy przeciśniety czosnek oraz połowę poszatkowanej natki pietruszki. Przesmażamy 5-6 minut. Doprawiamy pieprzem świeżo mielonym.
  • Makaron odcedzamy i przekładamy na talerze; na wierzch układamy zawartość z patelni. Posypujemy resztą natki.
  • Ew jak ktoś lubi, wszystko skrapiamy sosem sojowym.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne