" Kremowa zupa chlebowa "

Ocena:

4.51 (192)

  • 30 min.
  • dla 4 osób
Pyszna , aromatyczna zupa z razowego chleba .

Składniki:

  • - ciemny , suchy chleb - 300 g
  • - kminek - 2 łyżeczki
  • - masło - 2 łyżki
  • - natka pietruszki - pęczek
  • - czosnek - 2 ząbki
  • - bulion - 1 l
  • -sól - 1 szczypta
  • - pieprz - 1 szczypta

" kremowa zupa chlebowa " - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Chleb łamiemy na kawałki, kruszymy.
  • Wkładamy do garnka.
  • Zalewamy gorącym bulionem.
  • Dosypujemy kminek.
  • Gotujemy do miękkości cały czas mieszając.
  • Do rozgotowanego chleba dodajemy masło i miksujemy na krem.
  • Czosnek przeciskamy przez praskę bezpośrednio do zupy.
  • Dodajemy posiekaną natkę.
  • Mieszamy , ale już nie gotujemy.
  • Podajemy na gorąco!
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne