Krem ze szparagów z grzankami w kształcie serca

Pyszny i kremowy!

krem

Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.41 z 164 głosów)

Składniki:

  • - 2 pęczki białych szparagów
  • - 2 kromki chleba
  • - 1 opakowanie serka topionego
  • - średnia cebula czerwona
  • - 1 litr bulionu drobiowego
  • - szczypta gałki muszkatołowej
  • - sól, pieprz do smaku

Kuchnia:

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • Szparagi umyć, odkroić twarde końcówki i pokroić w 2-3 cm kawałki. W garnku roztopić masło, delikatnie zeszklić pokrojoną w kosteczkę cebulę. Dodać szparagi, smażyć około 2 minuty co chwilę mieszając. Wlać gorący bulion, zagotować. Całość zblendować na gładką masę, pod koniec dodać opakowanie serka topionego i doprawić do smaku. Z kromek wyciąć serduszka, opiec w tosterze lub piekarniku do osiągnięcia pożądanej chrupkości.

Porady

 

Zobacz też: Sałatka meksykańska z grzankami i papryczką

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy