Kremowa i smaczna zupa chrzanowa, idealna na wielkanocny stół!
materiały prasowe
(średnia 0 z 0 głosów)
Boczek pokrój w kostkę i smaż na patelni ok. 7-8 min, aż wytopi się tłuszcz. Zdejmij boczek, na patelni pozostaw wytopiony tłuszcz.
Por, pietruszkę, cebulę, seler pokrój w kostkę i przesmaż na wytopionym tłuszczu przez kilka minut.
Zawartość patelni dodaj do garnka, zalej wodą, dodaj majeranek, liść laurowy, czosnek, ziele angielskie i pieprz.
Gotuj aż warzywa zmiękną, ok. 30 minut.
Po tym czasie wyjmij przyprawy (liść, ziele), dodaj pokrojone w kostkę ziemniaki.
Gotuj ok. 20 min, po czym zmiksuj zupę blenderem ręcznym.
Do zupy dodaj śmietanę kremówkę, chrzan „Moryń”, wymieszaj i ponownie zmiksuj. Zagotuj, dopraw do smaku. Podawaj z chipsami z boczku i jajkiem ugotowanym na twardo. Posyp zieleniną.
Podobne przepisy: zupa kremPorady
Od ponad ćwierć wieku mamy swoje miejsce na polskim stole.
Wszystkie surowce i półprodukty dostarczone do firmy są najwyższej jakości. Produkcja jest prowadzona w oparciu o tradycyjne receptury przy wykorzystaniu nowoczesnych technologii. Firma Moryń od lat udoskonala swoje receptury łącząc je z warzywami najwyższej jakości.
www.moryn.info
Komentarze