Krem z buraka z mlekiem kokosowym

Ocena:

4.5 (163)

Wegański krem z buraka z mlekiem kokosowym to pożywna zupa, która posmakuje nawet najbardziej wybrednym. Pełna witamin i wartościowych składników odżywczych.

Składniki:

  • 500 g buraków
    1 cebula
    chili
    200-300 ml bulionu warzywnego
    2 ząbki czosnku
    200 ml mleka kokosowego
    sól, pieprz
    2 łyżki soku z limonki lub cytryny
    świeża kolendra

Krem z buraka z mlekiem kokosowym - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Buraki pieczemy do miękkości w temp. 200 stopni. Następnie obieramy je, i blendujemy na gładką masę. Cebulę i czosnek kroimy w kostkę i podsmażamy na odrobinie oliwy. Do garnka wlewamy bulion, dodajemy cebulkę z czosnkiem i masę buraczaną. Doprawiamy solą, pieprzem i chili. Dodajemy soku z cytryny oraz posiekaną natkę kolendry, gotujemy na średnim ogniu przez kilka minut. Zupę ponownie blendujemy. Podajemy z kleksem mleka kokosowego.

Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne