Krem Straciatella

Ocena:

4.49 (182)

  • 25 min.
  • dla 2 osób
Krem idealnie sprawdza się do przekładania tortów, jest pyszny:-)

Składniki:

  • 2 szklanki mleka
  • 2 łyżki mąki pszennej
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
  • pół szklanki cukru
  • czekolada mleczna
  • czekolada gorzka
  • 1 margaryna

Krem straciatella - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Z mleka mąki i cukru ugotować budyń i odstawić do wystygnięcia.
  • Utrzeć margarynę, do utartej margaryny stopniowo dodawać zimny budyń i ucierać na puszystą masę.
  • Czekoladę mleczną rozpuścić w kąpieli wodnej z łyżką mleka. Odstawić aby przestygła. Stopniowo dodawać do masy budyniowej cały czas ucierając.
  • Czekoladę gorzką rozkruszyć na drobne kawałeczki i dodać do masy. Całość wymieszać.
  • Gotowe:-)
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Materiały promocyjne