krem rafaello

krem mozna podawać w pucharkach ale rowniaż wyłozyć na ciasto

biszkoptDeserykrem

Czas przygotowania:
45 min.
Kalorie:
250 kcal
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.47 z 172 głosów)

Składniki:

  • 2 tabliczki bialej czekolady
  • 50ml wody
  • 2 łyzeczki żelatyny
  • 500ml kremowki
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 2 małe paczki wiórek kokosowych
  • 4 śmietan fiksy

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • kremówkę ubić na sztywno z dodatkiem cukru pudru i śmietan fiksu. Czakoladę rozpuścić i wystudzić. Żelatynę rozpuścić w wodzie. ostudzoną czekoladę i chłodną żelatynę dodać do śmietany dodać wiórki kokosowe wyłozyć i schłodzić.

Kalorie: 250

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy